Τοπ 7 μυστικά για επιτυχημένο υπαίθριο catering

Τοπ 7 μυστικά για επιτυχημένο υπαίθριο catering

Το υπαίθριο catering απαιτεί εκτεταμένο σχεδιασμό και προετοιμασία, αλλά μην ανησυχείτε, καθώς η σωστή οργάνωση, ο προγραμματισμός και η προνοητικότητα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Υπάρχουν μάλιστα, ορισμένα «τεχνάσματα» και πρακτικές, που μπορείτε να θέσε σε εφαρμογή προκειμένου να διοργανώσετε το τέλειο υπαίθριο catering, χωρίς προβλήματα και απρόοπτα της τελευταίας στιγμής. Ακολουθεί μια σειρά συμβουλών που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το υπαίθριο catering μια εύκολη και άκρως επιτυχημένη διαδικασία. Ας δούμε αναλυτικά.

  1. Δημιουργήστε ένα εφεδρικό σχέδιο για κακές καιρικές συνθήκες: Η ιδιοκτησία ή η ενοικίαση μιας σκηνής είναι το καλύτερο στοίχημά σας όταν πρόκειται για την προστασία των καλεσμένων και των υπαλλήλων από τη βροχή και τις χαμηλές/υψηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη τον καιρό κατά τη δημιουργία του μενού σας, για παράδειγμα θα ήταν προτιμότερο να σερβίρετε δροσιστικά ποτά σε μια ηλιόλουστη μέρα.
  2. Εξοικειωθείτε με τον χώρο της εκδήλωσης: Επισκεφθείτε τον χώρο πριν από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης για να ελέγξετε πόσος χώρος σας αναλογεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε το στήσιμό σας και να καθορίσετε πόσα κομμάτια εξοπλισμού και μέλη του προσωπικού μπορείτε να φέρετε.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις: Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε άδειες και εγκρίσεις σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή για να σερβίρετε ορισμένους τύπους φαγητών. Για παράδειγμα, οι περισσότερες περιοχές απαιτούν άδεια για την προσφορά αλκοόλ. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την τροφοδοσία της κάθε εκδήλωσης.
  4. Καταρτίστε έναν κατάλογο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό: Το είδος του εξοπλισμού που χρειάζεστε εξαρτάται από το φαγητό που σκοπεύετε να σερβίρετε και από τον διαθέσιμο χώρο. Δεν θα χρειαστείτε μια φορητή επαγωγική εστία αν σκοπεύετε να ψήσετε στα κάρβουνα αλλά θα χρειαστείτε πολύμπριζα εάν ο χώρος δεν διαθέτει αρκετές πρίζες.
  5. Κρατήστε τα ζωύφια μακριά από το φαγητό σας: Εκτός από το να βεβαιωθείτε ότι όλα τα τρόφιμά σας είναι καλυμμένα, ανάψτε ένα κερί με εσπεριδοειδή για να κρατήσετε μακριά αυτά τα ενοχλητικά έντομα - τα 3 εσπεριδοειδή είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Αν έχετε πρόσβαση σε εσωτερικό χώρο, αποθηκεύστε το φαγητό σας μέσα για όσο το δυνατόν περισσότερο και βγάλτε το μόνο όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε.
  6. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι καλά φωτισμένος: Μερικές φορές θα βρεθείτε να κάνετε catering σε μια εκδήλωση με χαμηλό φωτισμό που διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό φωτισμού. Οι λαμπτήρες θέρμανσης είναι ιδανικοί για να φωτίζουν τα τραπέζια σερβιρίσματος και να διατηρούν το φαγητό σας ζεστό.
  7. Εξετάστε τρόπους για να διατηρήσετε τα τρόφιμα φρέσκα: Τα κρύα φαγητά, όπως οι σαλάτες, θα αντέξουν περισσότερο χωρίς τη χρήση θερμαντικού στοιχείου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το BBQ, ώστε να εξασφαλίσετε ότι το φαγητό σας θα είναι ζεστό από τη σχάρα μέχρι να σερβίρετε.

Με τη σωστή προετοιμασία και επιλογή εξοπλισμού, το υπαίθριο catering μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και επιτυχημένη εμπειρία για όλους. Σε περίπτωση που όλα αυτά σας φαίνονται πολύπλοκα ή δύσκολα ή χρονοβόρα, η Quality Catering είναι πάντα εδώ για να σας βοηθήσει σε όλα όσα χρειάζεστε για την πραγματοποίηση μιας αξέχαστης εκδήλωσης!

Δείτε επίσης