10+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προγραμματισμού ενός catering για γάμο

Μόλις βρείτε το χώρο του γάμου των ονείρων σας, ήρθε η ώρα να οριστικοποιήσετε όλες τις λεπτομέρειες που συνθέτουν μια τόσο ιδιαίτερη μέρα για εσάς. Μεταξύ άλλων, η επικοινωνία με το κατάλληλο catering για την τροφοδοσία της δεξίωσης του γάμου σας είναι ιδιάζουσας σημασίας.  

Το φαγητό και το ποτό παίζουν μεγάλο ρόλο στο πώς διασκεδάζουν οι καλεσμένοι σας, επομένως θα χρειαστεί να σκεφτείτε μερικές ερωτήσεις για να κάνετε στον υπεύθυνο του catering που θα αναλάβει την όλη διαδικασία, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Το catering γάμου είναι ένα σπουδαίο κομμάτι του προϋπολογισμού σας αλλά και της συνολικής εμπειρίας, επομένως δεν πρέπει να πάρετε την απόφαση επιπόλαια. Όταν ερευνάτε πιθανούς προμηθευτές τροφοδοσίας, να θυμάστε: Το φαγητό δεν πρέπει να είναι μόνο νόστιμο και καλαίσθητο, αλλά επίσης να ικανοποιεί και άλλες παραμέτρους.

Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία επιλογής catering για τη δεξίωση του γάμου σας, δημιουργήσαμε μια λίστα με ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε σε έναν υπεύθυνο catering για τη γαμήλια δεξίωση και όχι μόνο. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι έχετε καλύψει όλες τις απορίες σας και ότι εσείς και οι καλεσμένοι σας θα είστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Ας τις δούμε αναλυτικά.

#1 Ποια είναι η εμπειρία σας στο catering γάμων;

Είναι ζωτικής σημασίας να συνεργαστείτε με κάποιον που ξέρει τι κάνει και θα τηρήσει τις υποσχέσεις του. Για αυτό, μην φοβάστε να ρωτήσετε για την εμπειρία τους. Εάν δεν έχουν τόσο επαγγελματικό ιστορικό όσο θα προτιμούσατε, μπορείτε να εξετάσετε άλλες επιλογές.

#2 Τι περιλαμβάνεται στο πακέτο σας;

Η διαφάνεια είναι το «κλειδί» κατά την κράτηση οποιουδήποτε catering γάμου. Για αυτόν το λόγο, βεβαιωθείτε ότι είναι ξεκάθαρο τι περιλαμβάνει το πακέτο τους. Για παράδειγμα, ορεκτικά, ορισμένες επωνυμίες αλκοόλ, ειδικά γεύματα και άλλα, μπορεί να μην αποτελούν μέρος του πακέτου. Ωστόσο είναι σημαντικό να το γνωρίζετε εκ των προτέρων.

#3 Παρέχετε και τον σχετικό εξοπλισμό;

Εκτός από νόστιμο φαγητό, θα χρειαστείτε επίσης όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να ολοκληρώσετε την γευστική εμπειρία. Αυτό περιλαμβάνει τραπέζια, καρέκλες, τραπεζομάντηλα, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και γυάλινα σκεύη. Ορισμένοι χώροι γάμου παρέχουν αυτά τα είδη. Εάν ο χώρος του γάμου σας δεν παρέχει εξοπλισμό σερβιρίσματος, ρωτήστε τον υπεύθυνο catering γάμου εάν τα παρέχει ή αν συντονίζει τις ενοικιάσεις εξοπλισμού σερβιρίσματος ως μέρος του πακέτου τους. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για το στυλ αυτών για να διασφαλίσετε ότι συμπληρώνουν την αισθητική του γάμου σας. Εάν αυτά τα στοιχεία δεν σας αρέσουν, ρωτήστε αν υπάρχει επιλογή για αναβάθμιση.

#4Τι είδους γεύματα προσφέρετε;

Αυτή η ερώτηση αναφέρεται στο εάν ο επαγγελματίας του catering προσφέρει γεύματα σε μπουφέ ή σε πιάτα. Αν θέλετε μια πιο χαλαρή αίσθηση, επιλέξτε τον μπουφέ ή την οικογενειακή υπηρεσία γευμάτων. Για όσους θέλουν οι καλεσμένοι τους να έχουν μια εξαιρετική γευστική εμπειρία, επιλέξτε πιάτα.

#5 Ποια είναι τα πιο δημοφιλή πιάτα της εταιρείας σας;

Τα δημοφιλή πιάτα του catering μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για το μενού σας. Εάν ο υπεύθυνος είναι ανοιχτός, ρωτήστε εάν μπορεί να προσθέσει μια ιδιαίτερη αλλαγή σε ένα από τα δημοφιλή πιάτα του, ώστε να είναι μοναδικό για την εκδήλωσή σας.

#6 Προσφέρετε υπηρεσίες bartending;

Αναζητάτε μια εταιρεία catering που να είναι μια ενιαία υπηρεσία για όλες τις ανάγκες σας για φαγητό και ποτό; Στη συνέχεια, ρωτήστε αν προσφέρουν πακέτα γάμου bartending και ποτών. 

#7 Προσφέρετε δυνατότητα δοκιμής του μενο πριν το γάμο;

Τυπικά, κάθε υπηρεσία catering γάμου προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να γευτούν τα πιάτα που θα αποτελέσουν το μενού τους, πριν από τη δεξίωση του γάμου τους. Το να μπορείτε να γευτείτε και να ζήσετε από πρώτο χέρι τα πιάτα μπορεί να είναι αυτό που θα σφραγίσει τη συμφωνία με ένα catering γάμου. Επίσης, είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσετε τις γεύσεις,  να ελέγξετε τα μεγέθη των μερίδων, να κάνετε επακόλουθες ερωτήσεις και σχόλια. 

#8 Πότε χρειάζεστε τον τελικό αριθμό ατόμων;

Ο τελικός αριθμός ατόμων καθορίζει πολλά πράγματα στο γάμο σας. Εκτός από τα καθίσματα, αυτός ο αριθμός επηρεάζει τον τροφοδότη σας - θέλετε να υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους.

#9  Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις που πρέπει να γνωρίζω;

Ενδέχεται να υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις ή χρεώσεις αναβάθμισης, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τον προϋπολογισμό του γάμου σας. Δείτε και συζητήστε την οικονομική προσφορά που θα σας δώσει μια εταιρεία catering γάμου με πολλή προσοχή.

#10 Μπορούν τα υπολείμματα φαγητού να συσκευαστούν για τους επισκέπτες ή να δοθούν;

Ένας γάμος μπορεί να είναι σπάταλος αν τον αφήσετε. Ρωτήστε εάν το φαγητό που μένει στο τέλος της νύχτας μπορεί να τοποθετηθεί σε κουτιά για τους καλεσμένους σας ή αν μπορεί να δωριστεί. 

Δείτε επίσης