Εκδήλωση με catering: 8 δημιουργικές ιδέες για ορεκτικά που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας

Η δημιουργία ενός εντυπωσιακού και γευστικού μενού είναι απαραίτητη για κάθε επιτυχημένη εκδήλωση. Τα ορεκτικά είναι η πρώτη γεύση που θα πάρουν οι καλεσμένοι σας από τη φιλοξενία σας, και αξίζει να είναι ιδιαίτερα και αξέχαστα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές δημιουργικές ιδέες για ορεκτικά που θα εντυπωσιάσουν και θα ανοίξουν την όρεξη των καλεσμένων σας. 

1. Μίνι quiche Lorraine

Tα μίνι κις λορέν είναι μια κομψή επιλογή για ορεκτικό κάθε εκδήλωσης ενώ είναι ιδανική λύση για finger food. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά όπως σπανάκι και φέτα, μανιτάρια και γκούντα, ή μπέικον και κρεμμύδι κ.λπ. 

2. Καπρέζε σε ξυλάκι

Τα σουβλάκια καπρέζε είναι ένα εύκολο και άκρως δροσερό ορεκτικό. Ντομάτα, μοτσαρέλα, φύλλα βασιλικού και μερικές σταγόνες βαλσάμικο σε stick μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτή η απλή, αλλά εκλεπτυσμένη επιλογή θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

3. Μίνι τάρτες με καπνιστό σολομό

Τα ταρτάκια με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού είναι μια εκλεπτυσμένη επιλογή για κάθε εκδήλωση catering. Ζητήστε από την εταιρεία που θα αναλάβει το catering της εκδήλωσής σας να προσθέσει λίγο άνηθο και λεμόνι για έξτρα γεύση. 

4. Σφολιατοειδή με ένα ιδιαίτερο twist στη γέμιση

Οι μπουκίτσες με φύλλο είναι μια κλασική επιλογή ως ορεκτικό για εκδηλώσεις με catering. Ωστόσο μπορείτε να κάνετε αυτό το ορεκτικό πιο ενδιαφέρον χάρη στις δεκάδες επιλογές για γέμιση. Προτιμήστε διαφορετικά τυριά και αλλαντικά, λαχανικά όπως το πράσο, το κολοκύθι ή το σπανάκι ή ακόμα και κιμά. Πρόκειται για μια νόστιμη επιλογή που πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις.

5. Κοτομπουκιές με πικάντικο τσάτνεϊ 

Ζητήστε από τον υπεύθυνο τροφοδοσίας να εντάξει στο μενού της εκδήλωσής σας μικρές καλοφτιαγμένες κοτομπουκιές με πικάντικο τσάτνεϊ, και η επιτυχία είναι δεδομένη, όπως και η απόλαυση. Είναι μια επιλογή γεμάτη γεύση που θα δώσει μια πικάντικη νότα στην εκδήλωσή σας.

6. Γουόντονς με γαρίδες και λαχανικά

Τα ασιατικά γουόντονς με γαρίδες και λαχανικά είναι μια εξωτική επιλογή και σίγουρα αξίζει μια θέση στην εκδήλωσή σας. Τα τραγανά γουόντονς με μια γλυκόξινη σάλτσα θα ταξιδέψει εσάς και τους καλεσμένους στην Ασία για μια πρωτόγνωρη γαστρονομική εμπειρία. 

7. Μίνι αάντουιτς με πολύσπορο ψωμί και ευρεία γκάμα γεύσεων

Τα μίνι σάντουιτς είναι πάντα μια καλή επιλογή, ωστόσο μπορείτε να τα κάνετε πιο ενδιαφέροντα χρησιμοποιώντας πολύσπορο ψωμί και διάφορες γεμίσεις όπως αβοκάντο και κοτόπουλο, μπέικον και αυγό, ή χούμους και λαχανικά.

8. Ταρτάκια με φρούτα και τυρί

Για μια ιδιαίτερη πινελιά, μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους ταρτάκια με φρούτα και τυρί κρέμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλες, βατόμουρα ή ακτινίδια και να τα συνδυάσετε με μια κρέμα τυριού για ένα δροσερό και ελαφρύ ορεκτικό.

Αυτές οι δημιουργικές ιδέες για ορεκτικά θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωσή σας και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Λίγη φαντασία και φυσικά, η προσεγμένη παρουσίαση θα κάνουν τη διαφορά. Προτείνετε στην εταιρεία που θα αναλάβει το catering της εκδήλωσής σας τις παραπάνω ιδέες για ορεκτικά και το βέβαιο είναι ένα: οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν από το πρώτο κιόλας λεπτό!

Δείτε επίσης